Impressies 2015DSC08236

 • De tafel bij Didi in Xpress was beeldschoon. Het waren jongen kinderen (groep 7 en 8) en volwassenen. Didi had heerlijk Afrikaans gekookt, de mix jong en oud was zeer inspirerend, en ik vond de kinderen heel open, ze waren er zelf ook verrast en blij over!
 • Ik heb vanmorgen een indrukwekkend dialoog gehad in de Meikers. Er kwam zelfs suïcide aan bod… Heftig!! Maar het was een goede dialoog.
 • Zojuist een prima geleid gesprek meegemaakt bij Zomo, ik had foto’s in mijn telefoon en ik had beloofd om die te sturen, maar ik heb een technisch probleempje. Ik probeer het later nog een keer.
 • Ook de tafel van buurtbemiddeling was fijn om mee te maken: 6 deelnemers plus Sandeep als gespreksleider. Het gesprek ging van het vluchtelingenprobleem (uh, we zouden het toch persoonlijk houden) naar ingrijpende persoonlijke keuzes voor een nieuwe start en weer terug naar de vluchtelingen, zonder dat het een debat werd. Zo’n mooi meanderend gesprek!
 • Wat een top dialoog bijeenkomst!.“ Elke dag is een nieuwe begin”. In de bijlage ook mijn schilderij /geïnspireerd door de vluchtelingen. Hoop en wanhoop, maar toch de kracht om op nieuw te beginnen.
 • Ik vond het wederom erg leuk om te doen! Heb weer bijzondere ontmoetingen gehad en leuke dialogen begeleid. Ik vond dit een heel bruikbaar en leuk thema waar de meesten zich goed een beeld bij kunnen vormen. Ik ben overal goed ontvangen en er werd goed gezorgd voor thee, koffie en iets lekkers erbij.
 • Ik wil volgend jaar zeker weer meedoen. Bedacht me nog wel dat het vorig jaar erg leuk was op de Touwladder dat er naast de kinderen ook een aantal volwassenen meedeed. Dat was deze keer niet zo, mogelijk op andere plekken wel? Je krijgt dan nl een heel ander gesprek en mensen moeten echt aansluiten bij een leefwereld die zo anders is dan die van hen. Dat maakt het ook bijzonder.
 • Ik kan vanavond niet komen bij de slotavond. Ik hoop dat de heer Booms, wat over mijn groep kan vertellen. Wij zijn allemaal mensen van   70+ en 80+. En zo laat in de avond  gaan zij niet op stap. De dames en heren  die voor de eerste maal aan mijn dialoogtafel  zijn gekomen zijn heel enthousiast. Iedereen zijn erover eens dat de heer Booms het ontzettend goed doet. Zou u hem onze complimenten door willen geven?

Impressies 2014Schermafbeelding 2014-11-15 om 12.17.20

 • Ik vind het inspirerend en verhelderend om te horen hoe verschillend de beleving en ervaringen van/door mensen kunnen zijn. Het doet een beroep op je de ander ruimte te geven om vrij uit te kunnen spreken, zonder te oordelen en begrip te tonen.
 • Het was erg fijn om de persoonlijke gevoelens met elkaar te mogen delen in een gezellige locatie waar we genoten van een heerlijke kop koffie en thee -met bonbon natuurlijk!
 • Dank weer voor het organiseren. Ik heb het idee dat de kring steeds breder wordt en dat we nog steeds stapjes verder komen. Voor volgend jaar droom ik natuurlijk over meer jeugdtafels op basisscholen
  Vrijheid.. en jij.
 • Je staat versteld hoe mensen de dingen anders ervaren en beleven. En tegelijkertijd was er veel herkenning. Het was weer inspirerend om naar elkaar te luisteren en te delen.
 • Ik vond het bijzonder om (een deel) deze dialoog bij te wonen, de geluiden van kinderen en aanwezigen waren positief. De gespreksleidster: TOP! Onderwerp: MOOI en WAARDEVOL!
 • Er was een mooi gesprek waarin de volwassenen de kinderen vragen stelden en probeerden te begrijpen wat de kinderen bedoelden. Uitkomst was dat vrijheid door iedereen anders wordt beleefd, maar dat gelukkig zijn voor iedereen bij vrijheid hoort.
 • Vooral de jongerentafel op woensdagmiddag in de bieb was een succes (zie verslag in Zenderstreek). De opkomst was groot en de dialoog verliep in een goede sfeer. Ook de gespreksleidster was zeer tevreden.

Impressies 2013

SONY DSC

SONY DSC

 • Wat een geweldige locatie en wat een fantastische verzorging door Didi en de anderen die betrokken zijn bij Xpress. Ik heb echt genoten vanavond!!! Super ook dat Didi voor ons allemaal gekookt had, helemaal goed dus.
  Ik vond het superieur om te doen vanochtend in sterrenwacht!!! Dank!
 • Gisteren 2 tafels gehad: in Marienstein zaten we met z’n 10-en rond de tafel; aan de BB-tafel zaten 6 mensen. Beide tafels waren totaal verschillend maar erg leuk en verrijkend om mee te maken. Dat was een (h)eerlijke ochtend… prachtig!
 • Betrokkenheid is een thema waar iedereen mee te maken heeft en wat bij voelt. Het was een boeiende ervaring!
 • Het was een middag die goed besteed is. Mooie locatie, Het Museum.Na afloop kregen we nog een rondleiding langs de kunst Thema Wolken. Enthousiast namen we afscheid van deze ontmoeting.
 • Het blijft altijd weer een inspirerende ervaring. Fijne sfeer met …betrokken…..mensen.
 • Het zijn van gespreksleider was een erg enerverende en vooraf zelfs best spannende rol. Het was een geanimeerd èn inhoudelijk gesprek. Ik heb er héél erg van genoten!
 • Het was een boeiende ochtend, waarin mij met name de openheid van iedereen opviel. Het was fijn om mijn eigen verhaal te kunnen doen, maar nog mooier om ieders verhaal te horen. Dank aan allen voor deze bijzondere ochtend, waarbij “betrokkenheid” in alle opzichten optimaal naar voren kwam. Ik zie uit naar het volgend jaar.
 • Even een compliment voor de organisatoren van de dag van de dialoog. Zeer professioneel, bevlogen en betrokken! En volgens mij werkt die bedding door aan iedere tafel…. 🙂

Impressies 2012DSC09683

Een aantal uitspraken die deelnemers hebben gedeeld via de kaartjes:

 • Dat hoe iedereen samenleeft, dat heeft me geraakt.
 • Herkenning van overeenkomsten in inspiratie, ook al zijn de woorden die dat benoemen      verschillend.
 • Dat mensen die elkaar niet kennen door de setting zo veel met elkaar durven delen.
 • We werden gezien en zagen elkaar.
 • De twinkeling in de ogen van mijn gespreksgenoten wanneer zij over hun inspiratiebronnen spraken.
 • Dat ik mij heb LATEN inspireren door 6 prachtige mensen.
 • De warmte van de groep waarin ik zat.
 • De behoefte van mensen om inspiratie te delen.
 • Enthousiasme en openheid.
 • De wijsheid van oudere mensen.
 • De diversiteit aan levensverhalen. En de wijze waarop ieder daar zijn weg in vindt. Bovendien de open wijze waarop ieder deelnam aan het gesprek.
 • Dat het zo fijn is om naar andere mensen te luisteren geeft me vreugde.
 • Ik wil later kinderarts worden en ik ben geïnspireerd door het verhaal van Hans over die Amerikaan die opkwam voor die bruine mensen.
 • Het enthousiasme waarmee de anderen mij hebben geraakt.
 • De ontmoeting, de openheid, verbinding, de diepte in en ruimte voor de lach en echtheid. De energie stroomt!