Nieuwsbrief augustus 2015

webappThema en Proefdialoog

We staan in de startblokken voor de aftrap van de Dag van de Dialoog 2015. Het thema is bij velen inmiddels bekend; “Een nieuw begin”. We hebben onlangs met verschillende geïnteresseerden een proefdialoog gehouden, en het thema werd beoordeeld als praktisch en eenvoudig, en dus geschikt voor een breed publiek. Dat is ook waar we voor willen gaan, we willen dit jaar veel nieuwe doelgroepen bereiken en zo tot een grote verscheidenheid aan deelnemers komen. Help je ons mee om mensen enthousiast te maken?

Sneak Preview!

Inmiddels organiseren wij al een aantal jaren de Dag van de Dialoog in IJsselstein. Dat doen we met verschillende mensen met ontzettend veel plezier, maar we willen natuurlijk ook een beetje met de tijd meegaan. We merkten dat ons aanmeldingssysteem voor deelnemers, gespreksleiders en tafelorganisatoren wat verouderd begon te raken, en dat het ons weinig totaaloverzicht bood. Daarom zijn we momenteel bezig met de opzet van een nieuw systeem. Het wordt een zeer toegankelijk, fraai uitziend en vooral praktische webapplicatie die ook werkt op tablets en smartphones. In september gaan we deze live zetten, zodat de aanmeldingen kunnen gaan binnenstromen. Hierover sturen we nog bericht. Uiteraard zijn we heel benieuwd naar alle reacties. Het plaatje hiernaast licht alvast een tipje van de sluier op. We zijn benieuwd wat jullie hiervan vinden, en vinden het leuk om jullie reacties hierop te ontvangen.

Ook meedoen?

Jouw deelname aan de Dag van de Dialoog stellen we uiteraard op prijs. Zoals eerder vermeld willen we een steeds breder publiek bereiken, dus stimuleer ook vooral eens mensen in je eigen netwerk om samen met jou mee te doen. Het is een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten, een goed gesprek te voeren met andere invalshoeken, en een mooi moment om ook eens stil te staan bij jouw ervaringen en/of voornemens ten aanzien van een nieuw begin.

Je bent ook van harte welkom als organisator van een tafel op een door jou gekozen locatie, en misschien weet je een plek in IJsselstein die we nog niet eerder hebben aangeboden? Heb je zin om gespreksleider te zijn? Je krijgt dan een training op een avond in de week voorafgaand aan de dialoogdagen. Vanaf september is het dus mogelijk om je via de nieuwe webapplicatie aan te melden voor deelname, maar dit mag natuurlijk nu ook alvast via een persoonlijk berichtje!

Namens de Coördinatiegroep IJsselstein in Dialoog;
Wilma Trompetter
Marja van den Sigtenhorst
Katinka Wiertz
Margret van Paassen
Antoinette van Herpen