Hallo dialoogvrienden,

Met onze eerste nieuwsbrief in 2016 starten we meteen met een nieuw gezicht. Zoals de meesten van jullie weten hebben we vorig jaar gewerkt aan een nieuwe gebruiksvriendelijkere aanmeldingssite webapplicatie, om het proces van aanmelden en coördineren van de tafels efficiënter te laten verlopen. En daar waren we ontzettend blij mee. Onze tweede droom was om een moderner en praktischer website te ontwikkelen, en deze wens is nu al in vervulling gegaan! We zijn dan met elkaar ook heel trots jullie te melden waar je deze kunt vinden: www.dialooginijsselstein.nl. Daarbij hoort een nieuw gezicht, vandaar dat deze nieuwsbrief ook een make-over heeft gekregen. We zijn uiteraard erg benieuwd naar jullie reacties!

Over een nieuw gezicht gesproken: binnenkort komt Jette Bertels de coördinatiegroep versterken. Zij volgt Marja van den Sigtenhorst op. Marja heeft zich namens Pulse vele jaren ingezet voor de Dag van de Dialoog in IJsselstein. Jette is haar opvolgster.

We merken dat de dialoog in IJsselstein steeds meer haar weg vindt. Niet alleen tijdens de Dag van de Dialoog, maar ook bij maatschappelijke kwesties in IJsselstein, zoals bijvoorbeeld vorig jaar tijdens de Dag van de Duurzaamheid. De Dag van de Dialoog is dit jaar op woensdag 9 en donderdag 10 november gepland. Vanzelfsprekend zijn wij al druk met de voorbereidingen hiervan. Samen met geïnteresseerde betrokkenen die zich hiervoor hadden opgegeven zijn we tot een themakeuze gekomen en hebben we met dit thema een proefdialoog gevoerd. Het thema waar we dit jaar op uit zijn gekomen is:

‘Prikkelende verschillen’

WDVDD-themaij denken met dit thema tot mooie uitwisseling van verschillende, persoonlijke verhalen te komen, waarin onderling ook zeker herkenning zal worden gevonden. De weg die we vorig jaar zijn ingeslagen om een steeds breder draagvlak te vinden, gaan we zeker voortzetten. Heb je hier zelf ook suggesties en ideeën bij, laat het ons dan vooral alvast weten! We beginnen nu al met netwerken om bestaande en nieuwe tafels te interesseren tot deelname. De aanmeldpagina gaat vanaf september in werking. Dan kunnen zowel gespreksleiders als deelnemers zich aanmelden voor de daar gepresenteerde dialoogtafels.

We hopen ook dit jaar weer op jouw inbreng en/ of deelname te kunnen rekenen!

De coördinatiegroep IJsselstein in Dialoog;
Wilma Trompetter
Margret van Paassen
Katinka Wiertz
Antoinette van Herpen