Nieuwsbrief november 2014

Over een paar dagen, op 12 en 13 november gaat een grote groep enthousiaste IJsselsteiners tijdens de Dag(en) van de Dialoog met elkaar in gesprek. Heb je je nog niet opgegeven, dan kan dat nog steeds! Klik in het menu aan de zijkant op ‘Meedoen en aanmelden’ en meld je aan! Heb je vragen? Wil je iets overleggen? Dan kun je ons altijd mailen of bellen!

Samen in een ECHT gesprek

Als je ook houdt van een goed gesprek en een verrassende ontmoeting, dan is de Dag van de Dialoog echt iets voor jou! Samen in een echt gesprek. Daar heb je geen NoPhone voor nodig, zoals die deze week in het nieuws kwam: “Een telefoon voor een echt gesprek, omdat je er niets mee kunt! Je kunt er niet mee bellen, geen selfies maken en zeker niet mee op social media. Het is niets meer dan een 3D geprint stuk plastic in de vorm van een telefoon, bedoeld om mensen weer een echt gesprek met elkaar te laten voeren”, aldus de ontwerpers, voor wie het eigenlijk een uit de hand gelopen grap is. Maar de bestellingen zijn niet aan te slepen!

Dialoogtafels op locaties in IJsselstein

Jij hoeft voor een echt gesprek geen NoPhone aan te schaffen; er zijn nog diverse tafels waarvoor je je als deelnemer aan de Dialoog kunt aanmelden, zoals bij de Burgemeester, de wethouder, de bibliotheek, Fulcotheater, Museum IJsselstein, op een school of bij iemand thuis of gezellig tussen het winkelende publiek in de winkels van Zuccotto, ZOMO en Logica. We ontmoeten je graag als deelnemer aan een van de tafels en neem gerust iemand mee! Kijk voor de locaties, data en tijden op de website.

Met elkaar in gesprek over het thema: ‘Vrijheid, en jij?’

Na de aanslagen op de Twin Towers werd in Rotterdam een Dag van de Dialoog gehouden. Een initiatief, dat inmiddels door heel Nederland in 80 steden is overgenomen; in IJsselstein inmiddels voor de 6e keer. Omdat het belangrijk is, dat mensen van alle leeftijden, gezindten en culturen met elkaar in gesprek blijven.

Slotavond, donderdag 13 november

Je bent van harte welkom op deze slotavond om te luisteren naar de ervaringen van de deelnemers aan de dialoogtafels. Tussen 19:30 uur en 21:30 uur zullen we onder het genot van muziek, een hapje en een drankje met elkaar napraten over: ‘Vrijheid, en jij?’.
Dit zal plaatsvinden in Vergadercentrum IJsselstaete, Industrieweg 31, 3401 MA IJsselstein.

Namens de kerngroep IJsselstein in Dialoog;
Wilma Trompetter
Marja van den Sigtenhorst
Katinka Wiertz
Margret van Paassen
Antoinette van Herpen