Nieuwsbrief oktober 2014

  • Wil je in alle drukte even stilstaan bij wat vrijheid voor jou betekent?
  • Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten?
  • Houd je van een goed gesprek, een verrassende ontmoeting?

Neem jij dit jaar deel aan een dialoogtafel?

De voorbereidingen voor de dag van de dialoog zijn in volle gang! Er zijn al een heel aantal tafels beschikbaar waar je bij aan kunt schuiven. Enthousiaste deelnemers van voorgaande jaren melden zich opnieuw aan evenals nieuwe mensen, die het nu zelf eens willen beleven. Daarnaast zindert het van nieuwe initiatieven! Onze wethouders schuiven als gespreksdeelnemer aan, maar ook de jeugd komt dit jaar meer in het vizier, doordat verschillende scholen en ook de bibliotheek jeugdtafels organiseren. De stichting Vrouwen & IJsselstein organiseert in samenwerking met Vluchtelingenwerk een vrouwentafel. Eén ding wordt door al deze initiatieven nog eens duidelijk onderstreept: de dialoog is voor ons allemaal! Dus neem je buurman, dochter of collega mee en schuif aan op een ochtend, middag of avond! Kies in het menu hiernaast ‘Meedoen-en-Aanmelden’ en meld je aan! Heb je vragen? Wil je iets overleggen? Dan kun je ons altijd mailen of bellen!

Wat is een dialoogtafel?

In een ongedwongen sfeer zitten er zo’n 6 tot 8 deelnemers aan een tafel. De gespreksleiding is in goede handen, wat bijdraagt aan de ontspanning en waardoor er ruimte is voor iedereen om ervaringen en gedachten over het thema ‘Vrijheid, en jij?’ uit te wisselen. Soms herken je jezelf in de ander, en soms zijn juist de verschillen heel verrassend en verrijkend.

Wie vindt het leuk om gesprekleider te zijn van een jeugdtafel?
We zijn super blij met het feit dat er dit jaar vier en misschien wel vijf jeugdtafels zijn. Wie vindt het leuk om met 11-12-13 jarigen het gesprek te voeren? Deze tafels vinden op woensdagmiddag 12 november plaats in verschillende scholen en in de bibliotheek. De onbevangenheid, rake vragen en opmerkingen van dit jonge volk zijn onbetaalbaar… Voor alle gespreksleiders is er een training op woensdagavond 5 november a.s. Tijdens deze training krijg je bruikbaar gereedschap aangereikt, oefenen we in kleine groepjes en ga je aan het eind van de avond met een volle rugzak en veel inspiratie de deur uit.

Posters en flyers

De posters en flyers zien er weer prachtig uit. Dit jaar in het groen! Misschien heb je ze al ergens zien hangen of liggen Wil je ook posters en flyers ontvangen? Meld dit dan aan ons, dan zorgen wij ervoor dat je ze zo snel mogelijk ontvangt.

Meld je nu aan, wij kijken er naar uit bekende en nieuwe gezichten te ontmoeten!

Namens de kerngroep IJsselstein in Dialoog;
Wilma Trompetter
Marja van den Sigtenhorst
Katinka Wiertz
Margret van Paassen
Antoinette van Herpen